Boží dar – příběhy českých potravin - 6. sezóna

7. Hovězí maso

2017 |  Česko  |  20 minut
Hovězí maso
Average: 0
Rating Count: 0
You Rated: Not rated

Please log in to rate.

  • Originální název: Hovězí maso
  • Žánr: Dokumentární
  • Produkce: Česká televize
  • Premiéra: 27.11.2022

Tur domácí změnil vývoj lidského směřování a pomohl položit základy zemědělství. Byl užívaný na práci, na mléko i na jídlo. Hovězí maso v českém jídelníčku zastává třetí místo, hned po vepřovém a kuřecím mase. Existují ovšem i státy, kde se hovězí maso nekonzumuje, například Indie. Naopak Argentina se vyznačuje ohromnou oblibou hovězího masa. Významná česká plemena jsou Černostrakatý skot a Červinka. Hovězí maso je významným zdrojem vitamínů a minerálů. Jeho zpracování předtím, než přijde na talíř, prochází v posledních letech významnou proměnou. Čeští konzumenti stále více preferují maso „stařené“ tedy vyzrálé. Jaká je historie využívání hovězího masa v Česku?

Recenze

Pro komentování je nutné být přihlášený.
Nemáš účet? Nevadí, rychlá registrace!

Informace o postavách seriálu

Informace o zajímavostech seriálu

Přidat novou zajímavost

Známé hlášky z filmu

Hodnocení

%
Average: 0
Rating Count: 0
You Rated: Not rated

Please log in to rate.

Pro hodnocení je třeba se Přihlásit!

Boží dar – příběhy českých potravin

Sdílet na:

Tagy