Boží dar – příběhy českých potravin - 6. sezóna

4. Žampion a hlíva ústřičná

2017 |  Česko  |  20 minut
Žampion a hlíva ústřičná
Average: 0
Rating Count: 0
You Rated: Not rated

Please log in to rate.

  • Originální název: Žampion a hlíva ústřičná
  • Žánr: Dokumentární
  • Produkce: Česká televize
  • Premiéra: 06.11.2022

Češi se hrdě označují za národ houbařů a každý rok si z lesa odnese jedna rodina v průměru šest kilogramů hub. Za houbového šampiona se dá díky své lahodné chuti zcela jistě označit žampion, odborně zvaný též pečárka. V přírodě roste od června do listopadu a to zejména na polích, loukách a pastvinách. Obsahuje mimo jiné zdraví prospěšné antioxidanty, vitamíny A, B a také draslík, hořčík a železo. Hlíva ústřičná si zase vysloužila přezdívku královna všech hub a elixír věčného života. Dokáže totiž snižovat hladinu cholesterolu a tuku v krvi. Věděli jste ovšem, že žampiony a hlíva se dají pěstovat také uměle? A jak asi chutná hlívový čaj? Objevte kouzlo těchto hub v dalším díle oblíbeného pořadu!

Recenze

Pro komentování je nutné být přihlášený.
Nemáš účet? Nevadí, rychlá registrace!

Informace o postavách seriálu

Informace o zajímavostech seriálu

Přidat novou zajímavost

Známé hlášky z filmu

Hodnocení

%
Average: 0
Rating Count: 0
You Rated: Not rated

Please log in to rate.

Pro hodnocení je třeba se Přihlásit!

Boží dar – příběhy českých potravin

Sdílet na:

Tagy