Boží dar – příběhy českých potravin - 5. sezóna

1. Kefír

2017 |  Česko  |  20 minut
Kefír
Average: 0
Rating Count: 0
You Rated: Not rated

Please log in to rate.

  • Originální název: Kefír
  • Žánr: Dokumentární
  • Produkce: Česká televize
  • Premiéra: 05.11.2021

Jak to bylo s kefírem? Kefír je kvašený mléčný nápoj, který se nejčastěji připravuje z kravského, kozího ale i ovčího mléka za pomoci kefírových zrn. Ta svým vzhledem připomínají květák a říká se jim proto také kefírová houba. Kefír působí mimo jiné blahodárně na naše střeva a imunitu. O jeho takřka zázračných účincích věděli už starověcí obyvatelé Tibetu a Dálného východu. Věřili dokonce, že pití kefíru je cestou k dlouhověkosti a nesmrtelnosti. Tajemství jeho výroby bylo předáváno z generace na generaci a přísně chráněno. Rozšířit slávu kefíru do celého světa se podařilo až v průběhu 19. a 20. století. Tehdy se zabydlel i u nás a rychle si získal oblibu. Jak se to nakonec podařilo? Proč se kefír rozhodli zkoumat vědci? A jak se kefír u nás vyrábí dnes?

Recenze

Pro komentování je nutné být přihlášený.
Nemáš účet? Nevadí, rychlá registrace!

Informace o postavách seriálu

Informace o zajímavostech seriálu

Přidat novou zajímavost

Známé hlášky z filmu

Hodnocení

%
Average: 0
Rating Count: 0
You Rated: Not rated

Please log in to rate.

Pro hodnocení je třeba se Přihlásit!

Boží dar – příběhy českých potravin

Sdílet na:

Tagy